Bogaars Roots

 

Bakermat:

Oerle& Eersel

 

In 1978 begon ik met het zoeken in toen nog stoffige archieven. Ik zocht het dicht bij huis en Bogaars leek me de makkelijkste naam uit mijn Roots om te beginnen.

Bogaars 'n makkie, mooi niet.

Door de borreltjes die onze voorvaderen innamen voor ze aangifte op het Gemeentehuis deden, werd de uitspraak niet altijd goed verstaan. Dat zorgde voor veel "slip of the pen".

Zo komt het voor dat kinderen binnen een gezin diverse schrijfvormen kunnen hebben. De Bogaars vorm van nu zegt dus niets m.b.t. het speuren.

Zo is de Nicolaas Boogaers / Boogars, komend uit Oerle(1759)oudste in onze lijn. Bij zijn kinderen begon het al. Bogars,Boogers, Boogaerts. Bij de geboorte van de 4 jongste kinderen van Adrianus Boogers & Johanna Maria Hoeijmans/Hoymans/Hoiemans, begon onze achternaam als Bogaars ( ca 1831). In al de jaren er na ben ik nog steeds zoekend naar Naamgenoten & Verwanten.

Zo kwam ik er enige tijd geleden achter dat er in onze straat meerdere verwanten hebben gewoond als wat we dachten. Leve de schrijfvarianten, zelfs goede vrienden van ooit bleken in rechte lijn verwant te zijn. Kortom (achter)Neef of (achter)Nicht. Hoe zo is de wereld klein.

Opvallen zijn ook de reacties van Bogaars kenners, dat er veel Bogaars verwanten dezelfde blik of oog opslag hebben. Dat is toch wel erg karakteristiek.

Ook nieuwsgierig naar uw Roots een mogelijke link of aanvulling m.b.t. de Bogaars-Roots. Laat even wat weten middels een Mail of laat een bericht achter in ons Gastenboek

     

  In & Uit

de Kunst

 

 In het

   
         

 

Contact / Info